| Start | Home | Bandleden | Info | Disco | Pers | Fotos | Gastenboek | Please Mail

Gastspelers

Machteld Cambridge

Machteld Cambridge

Met haar krachtige warme stemgeluid weet zij het publiek ogenblikkelijk te boeien. Machteld heeft een fascinerende uitstraling en in het door haar gezongen repertoire weet zij een zeer breed palet aan klankkleuren te genereren. Een optreden van Machteld Cambridge is ook nog eens een reis door de geschiedenis van het gezongen lied, zoals dat in Amerika ontstond in de eerste helft van de vorige eeuw. Alles komt aan bod. Uiteraard worden door haar de intense negrospiritual en de uitbundige gospel vertolkt. Daarnaast komen ook geladen bluesmelodien en meeslepende ballads aan bod. Swingende jazzstandards en feestelijke caribische uitspattingen worden door haar niet geschuwd. Kortom een welkome aanvulling op het toch al rijk geschakeerde muziekaanbod van de Aces of Syncopation.


Mike Goetz

Mike Goetz

De Zwitserse pianist Mike Goetz heeft alle mogelijke jazzpianostijlen bestudeerd. Hij verstaat de kunst te kleuren en te versmelten met iedere denkbare ritmesectie. Zijn grote muzikale liefde is de stijl die 'stride piano' wordt genoemd. Hij is een van de weinige hedendaagse pianisten die deze manier van spelen tot in de puntjes beheerst én op zeer hoog niveau uitvoert. Mike is een hoog gewaardeerd collega van vele grootheden uit de jazzwereld. Hij heeft opgetreden en opgenomen met velen van hen. Een kleine greep: Clark Terry, Peanuts Hucko, Earl Warren, Doc Cheatham, Warren Vaché, Humphrey Lyttleton en Scott Hamilton. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus, staat Mike bekend als uitstekend jazzpedagoog. In die hoedanigheid leidt hij al sinds 1994, de jazzworkshop in Lenk tijdens het jaarlijkse jazzfestival.


Arend Huisman

Arend Huisman

Arend speelt trombone vanaf z'n twaalfde jaar. Hij wilde professioneel door in de muziek en studeerde aan het conservatorium in Groningen en Hilversum. Studeerde af bij Bart van Lier. Arend is een veelgevraagd freelancer en beweegt zich op een breed terrein: big band, traditional jazz, swing, bob en pop. Is daarnaast docent en dirigent van big bands.

Hij is regelmatig te gast bij de Aces of Syncopation en speelde mee op CD "In the shade of the old apple tree"


Olivier Franc

Olivier Franc

De Franse meester sopraansaxofonist Olivier Franc is een graag geziene gast bij de Aces of Syncopation. Verbindende factor is natuurlijk de muziek van Sidney Bechet in al z'n kleurrijke facetten. In Frankrijk wordt Olivier Franc beschouwd als de enige echte opvolger van Sidney Bechet. Het leverde hem onder andere de "Prix Sidney Bechet de l'Academie du Jazz" op.
Olivier is de zoon van René Franc. Ook René speelde klarinet in de stijl van Bechet en stond talloze malen naast de meester op het podium. Zou de Bechet-invloed erfelijk zijn ?


Dick Sleeman

Dick Sleeman (†)

Op maandagochtend 26 juli 2010 overleed, na een kort ziekbed, Dick Sleeman. Als trombonist was hij een van de onbetwiste Nederlandse jazzgrootheden. Zijn spel stond op eenzame hoogte. In de klassieke en mainstream jazz was hij in Europa de absolute meester. Zijn juichende stijl herinnert aan jazzgrootheden als Carl Fontana en Abe Lincoln. Naast trombone speelde Dick ook fantastisch Euphonium (zijn eerste liefde) en altflügelhorn. Dick speelde met de bekendste bands van de Nederlandse traditionele jazzscene. Een kleine greep: de Dixieland Pipers, de Down Town Jazzband, de Harbour Jazzband,de Revival Jazzband de Four City Seven, de Dutch Swing College Band, de Black & Blue Masters van bassist Bob van Oven (†) en de Aces of Syncopation. Daarnaast was Dick elke zondag in de kerk te horen als organist.