| Start | Home | Bandleden | Info | Disco | Pers | Fotos | Gastenboek | Please Mail

Robert Veen Robert Veen  Email

Is een grote naam in de wereld van traditionele jazz en swing. Een muzikale duizendpoot: een veelgevraagd freelance musicus, arrangeur, componist en leraar. Is daarnaast altijd rusteloos op zoek naar "die goede saxofoon" of "dat betere mondstuk". Studeerde in 1985 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag op altsaxofoon maar bespeelt in de dagelijkse praktijk alle denkbare saxofoons, klarinetten en dwarsfluit. Speelde als lid van de Tribute Big Band o.l.v. John Clayton met beroemdheden als Sarah Vaughan, Harry Edison, Snooky Young, Buddy Tate, Monty Alexander, Milt Jackson, Al Cohn e.v.a..
Hij maakte jarenlang deel uit van o.a. Harlem Bound, The Down Town Jazz Band en The New Orleans Syncopaters. Als freelancer speelde hij met een indrukwekkende reeks orkesten en bekende jazz-grootheden in binnen- en buitenland, zoals Spiegle Wilcox, Bob van Oven (ex-Dutch Swing) en Mike Goetz. Ook is hij regelmatig te horen met Joep Peeters en diens Gumbo Gabbers. Als "Professor"en gastspeler maakt hij jaarlijks deel uit van de Traditional Jazz Workshop in Lenk (Zwitserland). Robert is een van de drijvende krachten achter "The Beau Hunks", een orkest dat in wisselende samenstelling concerteert en CD's uitbrengt. (o.a.de Laurel and Hardy filmmuziek gecomponeerd door Leroy Shield, de suites van Ferde Grofé en de eigenzinnige muziek van Raymond Scott).
The Beau Hunks Saxophone Soctette, een 13-mans orkest met 9 rietblazers, treedt regelmatig op in de grote concertzalen van Nederland en Duitsland. De meest recente projecten waar Robert momenteel mee optreedt zijn: The Jimmie Lunceford Legacy Orchestra, Lester Leaps Again, The Beau Hunks Saxophone Quartet, Three for the Road en Thatís Jazz. Op het Basta-label zijn van The Beau Hunks diverse CD's uitgebracht, o.a. met Al Gallodoro en het Metropole Orkest.

Robert werkte mee aan meer dan 40 LP- en CD-producties.

De Aces of Syncopation is één van de vaste combinaties van Robert. Daarin speelt hij voornamelijk sopraansax en klarinet en is hij te beluisteren als hartstochtelijk geestverwant van Sidney Bechet in het traditionele- en franse jazz-repertoire.

Favoriete links:
BastaMusic.com
Downtown Records
Joep Peeters
Tom Stuip
Paul Habraken